De educatieve kinderstudio

  • Posted on: 16 October 2012
  • By: Sleurink
Day: 
Saturday
Author: 
Hans Sleurink
Room: 
Track 3 (right)
English
Paper: 

Over het gebruik van digitale media in het onderwijs is veel te doen. In zijn presentatie over 'De educatieve kinderstudio' laat Hans Sleurink zien dat het begrip 'media' een veel directere betekenis heeft dan doorgaans wordt aangenomen.

Mensen horen centraal te staan, ook als het gaat om digitale media. In de visie van Hans Sleurink komt dit tot uitdrukking in het begrip 'persoonlijke media'. Dit begrip speelt in zijn werk een belangrijke rol. Hij werkt aan een boek over dit onderwerp.

Vanuit zijn werk bij Media Update heeft hij vaak moeten constateren dat de inzet van ICT in het onderwijs wordt bepaald door de ICT-afdeling. Dat is vanuit historische ontwikkelingen verklaarbaar, maar niet de juiste weg. Leraren zouden vanuit een onderwijskundige visie moeten bepalen hoe en wanneer ICT-middelen worden ingezet. Daar moeten ze dan wel toe in staat worden gesteld. Gelukkig is er de afgelopen jaren verbetering te bespeuren. Toch moet de 'empowerment' van leraren nog veel sterker worden aangevat. In het project 'De educatieve kinderstudio' spelen zij een centrale rol.

In zijn presentatie zal Hans Sleurink ook laten zien hoe de multimediakit MUP One in elkaar zit en wat de multimediale mogelijkheden zijn.

Time: 
13:00 - 14:00 hrs
field_vote: 
0
No votes yet