Open Generatie Kloof

  • Posted on: 30 August 2012
  • By: emiel300373
Day: 
Saturday
Author: 
Emiel Brok
Room: 
Track 3 (right)
English
Paper: 

Wat is de 'open' generatiekloof? Het verschil tussen wat de arbeidsmarkt vraagt en wat de onderwijsinstellingen te bieden hebben.

Wat vraagt de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst? Recent onderzoek van The Linux Foundation laat zien dat 80 procent van de ondervraagde ICT-ers de komende vijf jaar (meer) gebruik wil gaan maken van het Linux-besturingssysteem. Maar als de vraag toeneemt, zullen er wél ICT-ers moeten zijn die om kunnen gaan met Linux en andere open source software. Op dit moment is er maar een klein deel dat hier kennis van heeft.

De kloof dreigt nog groter te worden. Emiel vertelt over de vicieuze cirkel waarin de werkgevers en de scholen terecht zijn gekomen. En tevens bespreekt hij enkele oplossingen die hij ziet om de cirkel te doorbreken. Als een belangrijke stap in de goede richting noemt hij de kersverse Linux certificering voor MBO-ers, LPI Linux Esssentials.

Daarnaast is hij zeer geintresseerd in mogelijke oplossingen die vanuit de bezoeker van de T-DOSE - Onderwijs-track worden aangedragen. Helpt u mee de 'open' generatiekloof te verkleinen? Kom dan naar deze interactieve presentatie.

Time: 
11:00 - 12:00 hrs
field_vote: 
4
Your rating: None Average: 4 (1 vote)